OURGROUND
No Comments

Voor als je zin hebt in een informatieve Netflix avond: kijk deze docu’s!

netflix: documentaire top 3Even klaar met de platte tv-programma’s en het scala aan films op Netflix die je allemaal òf al honderd keer hebt gezien, òf een IMDb-cijfer hebben om van te huilen? Kijk deze supertoffe documentaires! Zo wordt Netflixen opeens een heel informatieve bezigheid! 

Cowspiracy

cowspiracy: documentaire We hadden het al eerder over deze docu, en niet zonder reden. Met een 8.3 op IMDb kun je toch niet anders dan deze docu op zijn minst bekijken, zonder dat je er verder ook maar iets mee doet. In deze choquerende, maar ook humoristische documentaire volgen we een ambitieuze milieuactivist, terwijl hij op een geheel eigen wijze probeert de oplossing te vinden voor de meest dringende milieuproblemen. Ook neemt hij het pad naar duurzaamheid onder de loep.

Before the flood

before the flood documentaireYes, hij staat op Netflix! En niet zonder reden: IMDb bekroonde deze docu (met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio) met (ook al) een 8.3. Hoewel de klimaatverandering al heel lang wereldwijd een topic is, lijken we er ons over het algemeen nog niet zo mee bezig te houden. Dit komt misschien wel, omdat we simpelweg nog weinig meekrijgen van de ernst van de situatie. Leonardo DiCaprio gaat in deze documentaire op zoek naar antwoorden. De gevolgen van de klimaatverandering, brengt hij niet alleen in beeld maar ook bij ons thuis. Na het zien van deze docu was ik in ieder geval een stuk gemotiveerder om mij ook in te zetten voor het milieu (al is mijn bijdrage nog zo klein, iets is beter dan niets!).

How the Beatles changed the world

How the beatles changed the world documentaireOkay, deze vriend heeft maar een 6.8 op IMDb, maar IMDb is ook niet alles (de film Only the Brave krijgt bijvoorbeeld een 7.7. Dit vond ik één van de slechtste films die ik in tijden heb gezien). Deze documentaire leert je van alles over de Beatles en hun liedjes, die voor grote veranderingen hebben gezorgd. Niet alleen muzikaal gezien, maar ook op sociaal en cultureel vlak. De documentaire How The Beatles Changed The World laat zien wat de impact van de Britse band is geweest (en misschien nog wel is). Daarnaast is het gegarandeerd meezingen na afloop, want je komt niet onder een Spotify momentje uit als je de hele avond naar deze band hebt zitten kijken. Pluspunt hieraan is dat muziek bewezen bij kan dragen aan een goede nachtrust. Je luistert met muziek namelijk je cortisolwaarde naar beneden, wat helpt tegen stress! Meer weten? Lees dan dit artikel:

Luister je cortisolwaarde naar beneden: waarom muziek helpt bij stress

 

About the author:
Has 64 Articles

Uiteraard is dit schrijfsel weer uit de pen van Catherina gekomen! Na haar ode aan Amsterdam is onze nieuwe OURGROUND telg over haar passie ‘vreten’ gaan pennen en schreef ze de mega hit: de Amsterdamse superficial succesformule. Ze schrijft met een gezonde dosis liefde en toewijding, voor OURGROUND maar ook op haar eigen blog: www.thewritersblog.com. We zijn blij en vereerd met deze top aanwinst in het team!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top