OURGROUND
No Comments

In je boevenpak naar De Bajes

Vandaag gaan we eten bij De Bajes aan het Rembrandtplein. De Bajes. Klinkt toch best spannend. Het liefst zou ik hier in mijn boevenpak naar binnenlopen om me zogenaamd te wanen tussen de tralies en stoere mannen met tattoos. We doen normaal en kiezen er voor om maar niet te veel op te vallen met onze casual outfit. De kat uit de boom kijken kan ook voordelig zijn in de gevangenis, toch?

Bij binnenkomst valt mijn mond open van verbazing. De Bajes is groot, immens. En het lijkt alles behalve op een gevangenis. Je wordt overspoeld met allerlei soorten street art, een grote bar en verschillende tafelsettings. Van loungebanken en hoge tafels tot kleine diner-tafels. Een ding is zeker, er is voor iedere gelegenheid wel een hoekje en je weet even niet waar je naar moet kijken. We worden vanavond geholpen door Matz. Hij weet ons te vertellen dat mijn definitie van ‘de bajes’ eigenlijk helemaal niet klopt. De oorspronkelijke betekenis van ‘de bajes’ is eigenlijk ‘thuis’. Thuis in de gevangenis dus. Zo leren we nog eens wat.

We krijgen vanavond een proeverij van het ‘bajes’ menu. En dit bestaat niet uit grote opscheplepels gevuld met aardappelpuree en rode kool. Iets wat ik wel zou verwachten in  de bajes. Als voorgerecht krijgen we een duck springroll en een zoete aardappelsoep met kokos en limoen. De duck springroll is smakelijk, maar niet heel bijzonder. De zoete aardappelsoep daarentegen, die ik zelf nooit van de kaart zou kiezen, is echt verrukkelijk. De dikkige simpele soep met kokosvleug zou zo een vast item kunnen worden in mijn eigen keuken. Een perfect voorbeeld van ‘less is more’ – iets wat nogal saai lijkt beschreven op de kaart, en dan de ster van alle gerechten blijkt te zijn.

Als hoofdgerecht krijgen we eerst pansotti (een soort ravioli) met ricotta en sinaasappel. Hier hebben ze ook geschaafde Tony Chocolonely toegevoegd. Nou ben ik gek op elk los ingrediënt, maar als combinatie word ik hier niet heel enthousiast van. Daarna wordt ons gelukkig ook nog gegrilde Black Angus sukade steak geserveerd. Echt een mannen favoriet waar ik stiekem zelf ook heel gek op ben. Zacht vlees met rode wijnjus en sjalotten. Smullen! Om de avond af te sluiten krijgen we een grand dessert, met de vanille crème-brûlée als favoriet!

Matz weet ons te vertellen dat ze nog hard aan het stoeien zijn met het menu. Hier zal de komende tijd dus nog aan geschaafd worden. Ook zien ze zichzelf niet alleen als ‘restaurant’. Het is meer een plek waar je je vrijmibo houdt en ook nog een hapje kan eten. Voor een borrel kan je hier zeker goed uit de voeten. Met een uitgebreide drankkaart en de Amsterdamse street art sfeer heb je hier zeker een geslaagde avond. Grote kans dat er een DJ je favoriete nummers aan het draaien is. Dus stiekem vind ik dat je dan toch best je gestreepte boevenpak uit de kast kan trekken. Trek je stoute schoenen aan en ga hier een borrel drinken na je ellendig lange werkweek op vrijdag. Genoeg ruimte om je stiekem flink te misdragen waarna je daarna in alle rust terugkeert naar je eigen echte ‘bajes’.

Wat: Restaurant de Bajes
Waar: Utrechtsestraat 11, 1017 CH Amsterdam
Website: http://www.naardebajes.nl/

fullsizerenderMeet Shaline. Deze oud-hotello eet vaker uit dan thuis. Gelukkig weet ze dit te combineren met heel veel sporten, anders zou ze nu een tientonner zijn. Met al die ervaring in de (Amsterdamse) restaurants voorziet ze OURGROUND van de lekkerste reviews en de updates waar jij als lezertje moet gaan kanen of zuipen. Oftewel: volgen en lezen dus alles wat Shaline je voorschotelt! 

Tagged with:
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top