OURGROUND
No Comments

Music bizz: later als ik groot ben

Lara zangeres Amsterdam OURGROUND Lara Mallo Muziek Amsterdam Zingen

Daar sta ik dan. Er zitten twee meisjes aan een tafel en een groepje vrienden aan de bar. Ik sta op een houten vlonder, nauwelijks een podium te noemen. Ik hoor mezelf nog tegen mijn vader zeggen: “Pap kom wel vroeg want anders sta je helemaal achteraan.” Had ik maar naar m’n vader geluisterd, wiens stem ik nog steeds als een echo in mijn linkeroor hoor galmen: “Waarom word je geen dokter schat?” Nee, nee, dit is het leven van een artiest. Even doorbijten, Laar.

Noem me een dromer, een pessimist of juist een meisje met veel te grote dromen, maar na de zoveelste afwijzing en kleine scheurtjes in mijn ego, sta ik nog steeds in cafe’s te zingen alsof mijn leven ervan afhangt. Ook ik ben een van de vele beginnende artiesten/muzikanten die niet weet waar ze nou moeten beginnen en wat de juiste manier is om je weg in deze grote boze muziekwereld te bewandelen. Toch heb ik in deze paar jaar een aantal dingen geleerd: 

Ga door totdat je een ons weegt en je vrienden niet meer weten waar je nou allemaal mee bezig bent. Zorg ervoor dat je de social-media kanalen overspoelt met selfies (met een instrument of mic in je hand). Breid je netwerk uit met producers, websitebouwers en stylistes. En als je nog geen instrument speelt, begin hier dan zo snel mogelijk mee (het is echt nooit te laat om iets nieuws te leren). Weet jij ook niet precies waar je moet beginnen of naartoe kan gaan in Amsterdam? Dan raad ik je aan om naar de volgende avonden te gaan:

1. Massive Talent Night, in Cafe Cox, helpt super leuke upcoming bandjes en artiesten met het verbinden van hun muziek aan merken, games, films en televisieseries. Een fijne avond met lekkere muziek en gezellige mensen (en onwijs knappe mannen, ook niet onbelangrijk). 

2. Wat ook leuk is zijn de Jazzoul sessions, in het hartje van de Pijp, waar je zowel als muziekliefhebber als artiest kan jammen en kan luisteren naar Bossa, Jazz en Soul. 

Nee lieve mensen, mijn roze limousine met diamanten velgen staat nog even geparkeerd, het applaus is nog gedempt en mijn ellenlange speech zit nog dichtgevouwen in mijn broekzak. En mocht het nou niet lukken in deze music bizz kan ik altijd nog gewoon dokter worden. Dream big, think awesome! 

Lara, onze Moppie van deze week, is geen onbekende in Amsterdam. Ze maakt menig club onveilig of zorgt juist dat de juiste mensen binnen zijn als doorbitch. Ook treedt ze vaak solo of met girlband ‘Twenty Something‘ op. Volg haar muzikale avonturen via: laramallo.com

Wat: music, events en tips
Waar: in het hart van de Pijp, Odeon, Vertical Cinema of in een donkerbruin cafe
Waarom: wie wordt er niet blij van muziek?
Website: Get out of bed and do something remarkable

Tagged with: , ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top