OURGROUND
1 Comment

UB; een voor allen, allen voor een

ub

Mijn wekker gaat om 8.00 uur. Als student weet je dan wel hoe laat het is. Tentamentijd. Ik heb nog zo’n 45 minuten. Ik open mijn whatsapp en zie dat de tijdelijke hotspot al sinds een uurtje of 7.00 het gespreksonderwerp is. Met tijdelijke hotspot bedoel ik natuurlijk maar één ding. De UB. Ik kijk snel wie er in geslaagd is hun bed uit te komen en wie ook deze ochtend weer falen. De avond ervoor is het eigenlijk vaak al duidelijk, wie stipt 9.00 uur haalt en wie rond 11.00 laat weten ‘zich verslapen te hebben’.

Het begrip ‘verslapen’ zou ik niet te letterlijk nemen. Velen verwarren dit nog weleens met een ander begrip genaamd ‘uitslapen’. Maar geen man overboord. Er is één begrip dat we als de beste kennen, namelijk: jaarband. Wat dit begrip precies inhoud is per situatie discutabel. Maar als het draait om een plekje bemachtigen in de razend populaire hotspot genaamd de UB is deze vrij duidelijk.

Stipt 8:45 staan we met zijn allen op het Koningsplein te wachten. Een toerist vraagt of Justin Bieber hier logeert. Ik antwoord beleefd dat Justin Bieber hier niet logeert en besluit maar niet te vertellen dat we in de rij staan voor een studieplek.
Als ik om me heen kijk snap ik de verwarring. Naast een rij, tot aan de Starbucks, zijn de meeste inderdaad gekleed alsof ze elk moment Justin Bieber gaan ontmoeten.

Om 9:00 openen de deuren. We haasten ons naar binnen. We zien een enkeling de trap op rennen. We kijken elkaar aan.. maar besluiten het toch bij snelwandelen te houden. De middelste tafel op de derde verdieping wordt bezaaid met wetboeken, schriften en andere onzin. Iedereen die een plekje aan onze tafel probeert te bemachtigen verzoeken wij vriendelijk verder te zoeken. Een soort ridders van de ronde tafel. We gebruiken geen geweld maar hebben wel een erecode. 

Tegen het middaguur arriveren de laatkomers, uitgeslapen en in stijl. Waarschijnlijk net Justin Bieber ontmoet. De boze en geïrriteerde blikken van mensen die na uren een plekje hebben bemachtigd, laat hen koud. Zij settelen zich op hun ‘gereserveerde’ plaatsen. Om na vijf minuten weer te vertrekken voor een koffie.

Na een lange dag zien en gezien worden verlaten we gezamenlijk de hot spot van Amsterdam om morgen weer net zo een inefficiënte en enigszins beschamende UB-dag tegemoet te gaan.

daphne

 

Toen wij vroegen naar een leuke gastblogger werd Daphne ons aangeprezen door haar vriendinnen. Daphne studeert communicatie en daar is ze goed in ook. Zijn het geen verhalen op papier, dan vertelt deze blondine graag haar theorieën over de zin & onzin van het dagelijks leven. Ze begint haar dag trouwens het best met een colaatje ipv een koffie. 

About the author:
Has 132 Articles

1 COMMENT
  1. Daan van Ferdy

    Ik kan me hier totaal in terug vinden! Leuk geschreven Daphne.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top