OURGROUND
No Comments

Pleelist – Een ode aan de Brasil Bar

Deze pleelist is een ode aan de Brasil Bar aan het Leidseplein. Een plek waar ik als 17-jarige puber menig vrijdagnacht heb doorgebracht, met mijn badass gangster bitches uit Amsterdam-Zuidoost. Althans, dat zei ik altijd. Maar eigenlijk woonden we allemaal in een burgerlijk rijtjeshuis in Duivendrecht of Diemen-Zuid.

Ik had cornrows, van synthetisch haar. Zo nep en zo lang, dat ik tot drie keer toe meemaakte dat mijn haar wegfikte achter het fornuis. Lipliner was toen hét ding, het liefst gepaard met oogschaduw uit de gestapelde oogschaduwpotjes van de HEMA en een walm van Palmers coconut oil om me heen. M’n lichaam was nog strak en alles wat ik droeg nog strakker. Ik kan me zelfs herinneren dat ik onder toeziend oog van mijn vader de deur uitliep, in een parmant hoog opgeknoopt jurkje, om die vervolgens in het bushokje uit te trekken, met daaronder niets minder dan een gehaakt minirokje en bikinitop met pailletten. But you can’t blame me, het was dan ook wel een schuimparty editie.De term ‘selfie’ bestond toen nog niet, maar na afloop van de avond pronkte mijn foto wel altijd op Partypeeps, met uiteraard een flyer in m’n hand en très chic een Chupa Chup in m’n mond.

Met het weer van de afgelopen week, kunnen we wel een beetje van de Brasil Bar ‘heat’ gebruiken dacht ik zo. En in mijn leven deed (en doet!) wat latin music in ieder geval wonderen: het ritme, de soul, de power, het temperament. In een bloedhete Brasil Bar dansen op zwoele salsa, merengue of bachata (en af en toe een beetje Don Omar), tussen het testosteron van de mannelijke vertegenwoordiging en forse bilpartijen en wiegende heupen van de dames. Schud je heupen alvast los, want de aftrapper van de playlist is natuurlijk de suave Elvis Crespo (a.k.a. de gangmaker op ieder feestje).

About the author:
Has 37 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top