OURGROUND
No Comments

Short-cut naar duurzame cadeaus

De kerst staat alweer voor de deur en mijn beursje doet pijn als ik denk aan de honderd familieleden die zitten te wachten op een kerstcadeau. Natte sneeuw in mijn naad, terwijl ik de Kalverstraat door race? Nee hoor, dat is niet nodig. We’ve got your back! In je kersttrui op de bank, glaasje glühwein erbij en dat ook nog op een duurzame manier. Da’s pas winnen. 

Je kunt namelijk geen straat door slenteren of je wordt alweer door een billboard of reclameposter met je neus op de feiten gedrukt. Het is kerst en we moeten met zijn allen de handen uit de mouwen steken om kerstcadeautjes binnen te harken. Het zijn dure maanden en als je niet oppast staat je huis straks weer vol met onnodige aankopen. Niet zo minimalistisch van ons en ook zeker niet goed voor het milieu. Ik wil ook graag mijn steentje bijdragen aan een duurzamere wereld, maar vind het vaak nog verdomde lastig hoe duurzaam een bedrijf of product is. Nu is er bijvoorbeeld de website Rank a Brand waar je kunt opzoeken hoe duurzaam een bedrijf is of True Price om de échte kostprijs van het product te berekenen, maar het kan nog veel makkelijker. Ik geef jou de shortcut naar een duurzaam cadeau: Marktplaats. Tadaa! Juistem, zo simpel kan het zijn. En om jou op weg te helpen heb ik een leuke selectie gemaakt van duurzame wondertjes die met een druk op de knop aan te schaffen zijn. 

Maarruuhh, ik hoor je denken. Ik heb helemaal geen zin om in Doetinchem langs te gaan voor een tosti-ijzer. Snap ik, ik zou niet eens weten waar het ligt. En mocht je bang zijn dat iemand niet zo heilig is, de feestvreugde totaal niet begrepen heeft, vervolgens je belazerd omdat hij/zij jouw geld wel aanneemt en vervolgens jouw cadeau nooit opstuurt? Stop dan met deze angstige gedachtes want ze zijn nergens voor nodig! Marktplaats is namelijk deze maand met iets nieuws op de proppen gekomen: Gelijk Oversteken. En zoals de naam al doet vermoeden betaal je via iDEAL, maar wordt het aankoopbedrag tijdelijk vastgehouden op een Online Betaalplatform totdat het pakket geleverd is. Wel zo veilig! 

Hierbij mijn favo vier pareltjes waar ik mijn familie (of die van jou) wel gelukkig mee zie worden.

 

Nummer 1: Ugg sloffen voor de oma met wintertenen. Normaliter zou ik doodongelukkig worden van het prijskaartje van Uggs, maar voor 25 euro wil ik deze snoezige stappertjes wel mee hengelen! Oma blij, ik blij..

Nummer 2: een prachtige vintage lamp voor boven de tekentafel van de kunstenaar uit de familie. Voor een prikkie zet ik hem deze kerst eens goed in het kunstmatige zonnetje.

Nummer 3: een steigerhouten hondenmand voor de labradoodle van de hipsterhottie broer. Past precies in het Amsterdamse huisbeeld tussen de planten en de zwartgeverfde balkondeuren!

 Nummer 4: niets leuker dan een volle kerstboom. Behalve dan als het ook nog echte duurzame ballen zijn! Ballen die ooit in iemand anders boom hingen te glimmen, kunnen nu een tweede leven krijgen in de boom van mams of paps! Niks honderd euro kwijt na een verstandsverbijstering in de Bijenkorf.

Omdat ik het goede voorbeeld wil geven, ging ik natuurlijk niet meteen weer de hele reutemeteut bestellen. Testronde één: eerst maar eens de kerstboom vol krijgen. Binnen een poep en een scheet hingen de ballen in een geheel in de boom. Hartstikke handig, en veilig dus! Had jij ooit gedacht dat je dankzij Marktplaats je boom zonder moeite vol zou krijgen? Volgende testronde: de sloffen voor Oma’s winterteen!

 

 – advertorial –

Dit artikel is in samenwerking met Marktplaats geschreven. Dit betekent niet dat alles wat wij schrijven minder waar is. Oma wilt nog steeds graag wintertenen en we hebben ook een hipsterbroer die een hondenmand krijgt!

 

 

 

About the author:
Has 64 Articles

Uiteraard is dit schrijfsel weer uit de pen van Catherina gekomen! Na haar ode aan Amsterdam is onze nieuwe OURGROUND telg over haar passie ‘vreten’ gaan pennen en schreef ze de mega hit: de Amsterdamse superficial succesformule. Ze schrijft met een gezonde dosis liefde en toewijding, voor OURGROUND maar ook op haar eigen blog: www.thewritersblog.com. We zijn blij en vereerd met deze top aanwinst in het team!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top