OURGROUND
No Comments

Het Hanze Huis

Het Hanze Huis Amsterdam Ourground

Ik ben een sucker for history en dat weet ik (en jullie nu dus ook) om een aantal redenen. Zo lees ik het liefst historische romans (geen bouquetreeks!) en heb ik een galajurk die van Sissi geweest zou kunnen zijn. Mijn hang naar het verleden uit zich ook in bepaalde producten en merken met een traditie die ik in huis heb. Kusmi thee is er zo eentje. Want als het al zo lang bestaat dan moet de kwaliteit wel goed zijn. Het is niet altijd even makkelijk om een winkel te vinden waar zowel de producten als de traditie hoog in het vaandel staan. Maar gelukkig heb ik een plek gevonden in hartje Amsterdam: Het Hanze Huis.

Het Hanze HOurground Het Hanze Huis Amsterdamuis is een eeuwenoude handelsonderneming waar alleen producten worden verkocht die vanaf 1800 (of eerder) zijn verhandeld. Daarbij moet het volgens traditionele receptuur worden geproduceerd. Ze verkopen van alles: koffie, thee, zoetigheden, maar ook zeep, geurkaarsen en tafellinnen. De eigenaar kent de families vaak persoonlijk en daarom kan hij alles over de producten en tradities vertellen. Als je iets koopt krijg je die verhalen ook op papier mee. Dat laat wel zien hoe belangrijk ze die herkomst hier vinden! De winkel is perfect voor het kopen van kleinigheidjes voor als je bijvoorbeeld bij iemand gaat eten. Een plek waar ik graag kom en vrijwel nooit met lege handen weer naar huis ga.

De tip om hier eens naar toe te gaan kreeg ik van de dames van Raak (op de 1e v/d Helst), waar ik vaak kom om mijn kledingkast te vullen en cadeautjes te halen. Zij kopen regelmatig producten in bij Het Hanze Huis want het is en blijft een handelsonderneming van origine.

 

Wat: Het Hanze Huis
Waar: Staalstraat 20, centrum
Waarom: als geschiedenis en traditie fetisjist kun je hier je hart ophalen
Website: hethanzehuis.nl

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top