OURGROUND
2 Comments

Voordat er Conceptstores waren had je al Van Dijk & Ko

Het is al enige tijd een trend: de conceptstores vol industriële lampen en doorleefde tafels. Ik ben er ook regelmatig te vinden. Maar voordat deze hippige winkels het straatbeeld veranderden kon ik al mijn geluk op bij Van Dijk & Ko in Amsterdam Noord. Noord ja. En het is niet vaak dat ik uit mijn buurtje kom, maar voor Van Dijk & Ko maak ik met liefde de overtocht.

Bij Van Dijk & Ko waan je je in een megaloods vol (houten) kasten, tafels, stoelen en kisten. En je vindt hier ook snuisterijen, zoals grote vazen, aardewerken potten en oud textiel. Het is van het type boerenland en zo hier en daar moet je nog zelf wat opknappen. Daar moet je van houden. Maar dat heeft ook weer voordelen want er valt te onderhandelen over de aankoopprijs. Geen zin in een tafel waar de aardappels al jaren aan geschild zijn? Er worden ook goede eettafels op maat gemaakt: mooie houten planken en een stevig onderstel. Voor goede lange avonden aan tafel met vrienden en familie. Wie wil dat nu niet?

Wanneer ik bij Van Dijk & Ko ben ga ik ook altijd even naar de buren: Neef Louis. Hier vind je meer industrieel design/vintage. Toen ik hier afgelopen keer was liep er een Amsterdams stel op leeftijd. En omdat ik ‘Geer en Goor ff geen cent te makken’ heb gekeken durf ik wel te zeggen dat ze in Noord wonen. Ze zeiden tegen elkaar dat ze heel rijk hadden kunnen worden als ze hun hele inboedel hier hadden neergezet. En zo is het maar net. Want waar wij kennelijk een hippe design lamp in zien is het voor de meeste Amsterdammers nog altijd gewoon een lamp.

Ben je na twee uur rondhangen en onderhandelen toe aan iets lekkers? Dan kun je bij Waargenoegen neerploffen. In het hoekje bij Neef Louis kun je de beste tosti’s, appeltaart en chocolademelk (van amandelmelk) krijgen. Echt een aanrader, zelfs als je niet een aanvulling op je inboedel nodig hebt is het hier een feest om te komen.

Wat: Van Dijk & Ko / Neef Louis / Waargenoegen
Waar: Papaverweg 46, Amsterdam Noord
Waarom: vul je huis met échte vintage
Website: vandijkenko.nl / neeflouis.nl / waargenoegen.nl

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top