OURGROUND
No Comments

9x goede voornemens van OURGROUND

1 januari. Ik ben vanochtend vergeten te flossen en verorber nu vanuit mijn bed een hamburger en waterige postmix cola. Nietsvermoedend veegde ik net m’n vieze vette handen af aan m’n kussensloop. Lekker. Al mijn voornemens voor 2015 nu al met een dagje (who am I kidding?) uitgesteld. Zo gaat dat. Ze zijn er om verbroken te worden. Maar dat neemt niet weg dat de jaarwisseling wel een goede tijd is om eens te reflecteren op wat je het afgelopen jaar allemaal hebt uitgevreten en welgemoed nieuwe doelen te stellen voor de 365 dagen die komen gaan. Bovendien houden we bij OURGROUND wel van een beetje traditie. En daarom vroeg ik onze moppies wat er bij hun met stip op numero uno staat.

Jolien: zoals het een Brabo betaamt zuipt Jolien iedereen onder de tafel. En daarin wil ze minderen. Geen flessen meer, maar glazen.

Milou: Milou gaat zich wat aftrainen in de sportschool, op weg naar zichtbare abs. Volg de vorderingen op Instagram. #fitgirls

Sophie: Sophie ergert zit altijd aan het verdomde verkeer, maar gaat zich africhten tot een beschaafde verkeersdeelnemer. Netjes wachten bij rood, mensen die minder hard fietsen ook de ruimte geven en leren accepteren dat je in Amsterdam je fiets nou eenmaal niet altijd voor de deur kunt parkeren.

Hanneke: Hanneke is één en al chaos en wil wat meer discipline aanbrengen in haar leven. Georganiseerd worden en alles weten te vinden, niet per ongeluk appjes naar de verkeerde persoon sturen, niet meer té dronken worden.

Valentine: Valentine raakt zo’n beetje maandelijks haar telefoon kwijt. En als ‘ie niet kwijt is, dan is ‘ie wel in gebroken. Net als haar fietssleutels, die ze dagelijks in haar fiets laten zitten. Zo’n geval waar geen verzekering tegen opgewassen is. Die ellende gaan we in 2015 niet meer zien.

Charlotte: Char wil dit jaar meer gaan vieren, oftewel met meer champagne genieten van de speciale momentjes. Cheers to that! Oh nee… want ze doet ook nog eens traditiegetrouw een alcoholvrije januari.

Tamara: Tamara vindt haar telefoon magisch. Een soort gameboy. En wil de hele dag alles delen met vrienden. Voor haar meer offline tijd in 2015. Bovendien heeft ze een uit de hand gelopen (online) shopdrang die getemd moet worden. Onlangs werd ze nota bene op straat herkend door de postbode.

Clarissa: Claris neemt dat ‘meer offline tijd’ denk ik ook heel letterlijk. Zij heeft namelijk niet geantwoord op de vraag om haar goede voornemen in te zenden. #spelbreker

En mijn goede voornemen? Koploper is om meer van het leven te genieten. Minder overuren werken, niet altijd ‘aan’ hoeven staan, minder plannen en meer tijd voor mezelf. Maar nu eerst mezelf uit bed heisen en dat kussensloop eens in de was doen.

Tagged with: , ,
About the author:
Has 37 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top