OURGROUND
No Comments

Mensch, durf te leven!

largeHet gebeurde veel te weinig, dat waren we wel met elkaar eens. Terwijl we met een biertje in de hand wat onwennig over de houten vloer schuifelden, passeerden aan weerszijden Vrije Geesten van heb-ik-jou-daar. De kerk was voor de gelegenheid het podium van een band waar de 60’s vibes als warme stroop vanaf dropen. Een engelachtig meissie met wilde haren en een witte jurk stond de microfoon te berijden en zong er vrij aardig bij.

Waar we waren? Juist, dat is wel belangrijk om te benoemen. Ik stond met mijn maat, mijn gabber, mijn allerliefste collega in de kerk van Ruigoord. Idee van hem. ‘Moeten we vaker doen’, zeiden we na afloop tegen elkaar. – ‘Ja, maar dan wel met een bloemstuk op ons hoofd want we vielen iets uit de toon ouwe.’  Terwijl we terugreden langs de ronkende fabrieken richting het centrum, voelde ik me ‘anders’. En dat gevoel is minstens een hele avond blijven plakken. Vreemd, om te merken hoe bevreemdend het kan voelen, als je een avond lang omringd bent door mensen die zó zichzelf zijn dat het vreemd voelt voor de massa. Volgt u het nog?

Met de eigenheimers van Ruigoord nog in mijn achterhoofd beweeg ik me de dagen erna weer op mijn stalen ros door het stadscentrum.  En dan is het duidelijker dan ooit tevoren. In de Jordaan rolt men geheel conform het internet de broekspijpen op. De Negen Straatjes liggen er keurig aangeharkt bij, en in de Spuistraat wordt met de hogedrukspuit de weg vrijgemaakt voor iets corporates. Man man man. Het mag af en toe wel wat ruiger hoor dames en heren! De Amsterdamse gemeente rost de kuisheidsbezem door het stadscentrum. De deur staat open voor het (onvoorstelbaar) grote geld, en de creativiteit vegen we via de achterdeur de straat op. We stomen regelrecht door naar een uber-gepolijst, Zwitsers aanvoelend stadscentrum. Zo’n copy-paste van een lifestyle blog met heerlijk zachte kleuren en handgeschreven namen op geveltjes. Hellup.

Dit is een oproep. Het weekend is in aantocht en ondanks dat het niet zo voelt, heb je altijd een keus. Take a walk on the wild side. Kleur eens buiten de lijntjes. Fiets eens een blokje verder dan je favo Gin & Tonic bar en laat je verrassen door de ontelbare prachtige subculturen die onze stad rijk is. Ik beloof je, je zult het je langer heugen dan weer een vrimibo in je favo stamcafé. Iets met life en je comfort zone.

10277595_10154207686280724_7872384039915241941_nOver de schrijver: Maartje Weijers (28) is in het dagelijks leven PR & Marketing Manager voor AIR Amsterdam en houdt dientengevolge van het Amsterdamse nachtleven in al haar verschijningsvormen. In de vrije uurtjes organiseert zij haar eigen feestje voor meiden die van meiden houden: RUMOUR HAS IT. Daarnaast doet zij haar best om ook overdag nog een beetje aanspreekbaar te zijn.

About the author:
Has 37 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top