OURGROUND
1 Comment

De charme van Paskamer

De paskamer Amsterdam 1Het epicentrum van de Pijp is het Gerard Douplein. Vanaf het plein tot en met de Eerste van der Helststraat staat het barstensvol terrassen. En door alle toeristen en ‘dagjesmensen’ heeft het in het weekend iets weg van een vreetsteeg. Met een volle krat boodschappen flikkerde ik laatst bijna over een bord “Best Italian Lunch” dat mijn weg behoorlijk versperde. En dit bord stond niet eens bij New York Pizza, wat nog de grootste vervuiler is van het straatbeeld. Daarmee gaat een stukje charme van mijn geliefde buurtje verloren. En direct zie ik hier ook de uitdaging om juist pareltjes te vinden waarin de charme van mijn buurt wel terug te vinden is. Vaak liggen deze plekken iets uit de route.

De paskamer Amsterdam 6Paskamer is hier een goed voorbeeld van. De eigenaren van restaurant Reuring grepen hun kans toen het pand aan de andere kant van de straat vrij kwam. De Lutmastraat in de Pijp is nou niet bepaald een A-locatie. Maar velen weten de weg naar Reuring te vinden want het zit praktisch altijd vol. Paskamer is een proeflokaal waar je vanaf lunchtijd terecht kunt voor een fris biertje, goed glas wijn, een cocktail en daarbij passende gerechten. “Waar heb je zin in” is het credo, aldus gastheer Horace Cohen. Hij loopt door de zaak en voorziet zijn gasten van een natje, een droogje en een grote glimlach.

 

De gerechten komen uit verschillende windstreken. Zo ben ik verrast door een Canelé, soort broche cakeje, met kippenlever. Zo lekker dat ik er gewoon nog eentje bestel. Horace kijkt hier niet gek van op, het is ook zijn favoriet. De kabeljauwkroket met remoulade is fris en goed qua structuur. En de inktvis met groene curry en tatsoi verbazend lekker. Tatsoi is een Thaise spinazie waarvan ik direct wil weten waar ik het kan krijgen. Dit vind ik leuk. Wanneer ik in een restaurant iets eet dat ik zo lekker vind dat ik het zelf wil maken! Hierna volgt buikspek met hoisin en pompen met een vleugje sinaasappel. Als laatst gaan we voor wat kaas. Een Hollandse ‘Wilde weide’, Franse Tomme en een Blue d’Auvergne, samengesteld door de kaasspecialisten van L’Amuse. Er schuiven een paar vrienden bij ons aan de tafel en Horace laat ons de Espresso Martini proeven. Zeker de moeite waard te bestellen in plaats van koffie. Het recept is nog geheim. Maar de Acqua di Cedro van Nardini zorgt voor een frisse ondertoon en is puur ook heel lekker merken we al snel.
De paskamer Amsterdam 5 De paskamer Amsterdam 3 De paskamer Amsterdam 2 De paskamer Amsterdam 


Maar wat is hier nu zo bijzonder aan zou je zeggen? Paskamer heeft die charme die mist bij veel pas geopende zaken. Een gastheer die zich ontfermt over de bezoekers en die oprecht meedenkt in de gerechten die je gaat bestellen. Bediening die zonder dat je het hoeft te vragen water bijschenkt. En een klein maar fijn hoekpandje vol buurtbewoners die zichtbaar genieten van hun avond. Nog maar een maandje geopend maar daar merk je dus helemaal niets van. Als ik buiten kom en het licht bij de overburen nog zie branden loop ik spontaan binnen om daar direct een reservering te maken voor volgende maand!

De paskamer4Wat: Paskamer
Waar: Lutmastraat 132
Waarom: charme, gastvrijheid en zorgzaamheid. Wat een feest!
Website: paskamer.nu

 

About the author:
Has 71 Articles

1 COMMENT

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top