OURGROUND
2 Comments

Top-3 Ristorante Italiano

Verse pasta’s, romige sauzen en geurige truffelolie.. Italiaans eten vind ik een groot genot. Sinds ik mezelf een koolhydraatarm dieet heb opgelegd, is een bord spaghetti als een verboden slagroomtaart voor mij. Bij een avond Italiaans zondigen ben ik mijn zelfbedachte regels dan ook op slag vergeten. Vraatzuchtig als ik dan ben wordt de maaltijd van pasta’s en pizza’s standaard afgetopt met als kers op de taart een Scroppino, Limoncello en Tiramisu. Tonnetje rond maar oh-zo-gelukkig rol ik mezelf vervolgens van tafel.

Hoewel ik me natuurlijk het allerliefste laat bedienen door een echte Italiaanse mamma (van hetzelfde formaat tonnetjerond) op een zonnig terras in Venetië, zijn er in onze stad ook diverse restaurants waar ik me goed kan laten gaan. Ik deel hier mijn parels van Ristorante Italiano waar je zeker nog een keer moet gaan proeven. De foto’s spreken voor zich. Aanvullingen? Vul de lijst gerust aan met jouw Italiaanse toppers!

1. Fa. Pekelhaaring (Van Woustraat 127-129, De Pijp)
Jarenlang werkte een vriendin hier als bedrijfsleidster en dus was ik kind aan huis. Mijn favoriete gerecht is de spiering en de linguine vongole. Maar ook de buffelmozarella moet je hier sowieso proeven, zo zacht heb je deze kaas nog nooit gegeten. De cheesecake is misschien een buitenbeentje op de Italiaanse kaart, maar smaakt er niets minder om. Van dit exemplaar met stevige bodem, romige vulling en frisse frambozensaus raak ik in extase.
OURGROUND FA. PEKELHAARING  OURGROUND FA. PEKELHAARING  OURGROUND FA. PEKELHAARING  OURGROUND FA. PEKELHAARING

2. Yam Yam Trattoria (Frederik Hendrikstraat 88-90, Frederik Hendrikbuurt)
Wanneer je hier binnenstapt komt de geur van truffelolie je al tegemoet. Gulzig bekijk ik altijd de menukaart om tot de conclusie te komen dat ik eigenlijk alles wil uitproberen. Hoewel ik een pastavoorkeur heb, mag je de pizza’s hier niet overslaan. De gerechten zijn simpel maar de ingrediënten zo goed.. Julia Roberts in de film ‘Eat, Pray, Love’ zou er emotioneel van worden zo lekker. Ik ook.
OURGROUND YAM YAM TRATTORIA  OURGROUND YAM YAM TRATTORIA  OURGROUND YAM YAM TRATTORIA  OURGROUND YAM YAM TRATTORIA

3. Il Cavillino Ristorante (Maasstraat 67, Rivierenbuurt)
Een goede Italiaan hoeft geen hip interieur te hebben. Juist op houten stoeltjes, wiebeltafeltjes met rood-wit geblokte tafelkleedjes en ouderwetse schilderijtjes aan de muur kan ik mij het beste inbeelden in een stad als Rome te zitten. Hier ga je heen voor de smaakvolle gerechten en het supervriendelijke personeel. Begin de avond met gezamenlijk peuzelen van een grote schaal antipasti en eindig hier sowieso met een Scroppino. Wij werden na de rekening nog rijkelijk bijgeschonken met Limoncello. Wat een toptent, ik weet zeker dat je met een grote lach naar huis gaat.
OURGROUND Il Cavillino Ristorante  OURGROUND Il Cavillino Ristorante  OURGROUND Il Cavillino Ristorante  OURGROUND Il Cavillino Ristorante

Wat: Top-3 Ristorante Italiano
Waar: da tutta la città
Waarom: gulzig genieten
Website: In sexy italiaans je bestelling doen

 

About the author:
Has 38 Articles

2 COMMENTS
 1. Marco

  Ik ben gek op italiaans eten (en jullie site ;)) en ga deze restaurants zeker proberen. Dank!

  Mijn alltime favourite is ‘Quattro Gatti’ in de Hartenstraat. Ken je die? Check it out! 🙂

 2. Sanne

  Hi Marco,

  DANK voor de tip.
  Quattro Gatti is voor mij nog onbekend, dus daar ga ik zeker binnenkort de pasta’s, tiramisu en scroppino testen!
  Mmmm.. Buon appetito!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top