OURGROUND
No Comments

Vrijmibo: doe mij maar DJ-Pillow en café de Bedstee

Het is weer vrijdagmiddag. We hebben allemaal te hard gewerkt, we kunnen allemaal wel janken van de moeheid en we horen uit de verte het zoetgevooisde geluid van de stilte in de slaapkamer. Niks daarvan: op vrijdag gaan we allemaal verplicht naar de tering. Al is het maar omdat we zonder 20 bier op de vrijmibo aan de bar in slaap vallen.

RSI handjes

Sta je dan, met je stijltang trillend tussen je RSI vingertjes op het damestoilet. Nog even het witte hoofd en de wallen wegwerken voordat de vrijmibo van start gaat. Vorige week hing je in je Filippa K-pakje boven de plee na vijf rode wijn en tien sigaretten terwijl een collega je haar vast hield. Dat gaan we vandaag even niet proberen te doen.

Ode aan de zaterdag

Terwijl je al niet meer uitbetaald krijgt, sta je verdomme toch weer te netwerken. Helaas wel juist met die partner die zo slaapverwekkend praat dat je er patent op zou willen aanvragen. Slaappillen? Doe ze de deur uit. Zet deze knakker tien minuten naast je bed en je ligt te tukken. Je veinst een geïnteresseerde glimlach en gooit nog een wijntje achterover. Terwijl je nadenkt over wat je allemaal dit weekend moet doen, sla je de zaterdag in je planning alvast over. Er is immers bijna nooit een zaterdag waarop de dagbesteding anders is dan huilen dat het je weer niet gelukt is om je aan je voornemen van de zaterdag ervoor te houden: nooit meer alcohol.

De natte droom van een alcoholvrije vrijmibo

Laatst had je op vrijdag een etentje bij familie. Je was redelijk op tijd thuis en aangezien je telefoon was uitgevallen, besloot je maar gewoon je bed in te kruipen. Een wereld ging voor je open de volgende dag. Zaterdag: waar de heck ben je al die tijd geweest? Nooit geweten dat een mens eigenlijk twee dagen weekend heeft. Fris als een hoentje stond je rond 10 uur op om zonder morren het huishouden te doen. In de middag was er tijd voor koffie en een wandeling en in de avond werd er met veel plezier en zonder maagzuur een flesje wijn op tafel gezet. En dat allemaal zonder de maandagstress!

DJ-Pillow: de eerste betrouwbare bedpartner in zijn soort

Je moest even naar de wc. Ja, dat je je eigen toilet (thuis) bedoelde, dat hoefde niemand te weten natuurlijk. Zielsgelukkig zit je in tram 5 op weg naar huis. Eenmaal de deur open schop jij je hakken uit, propt een pizza in de oven en kruipt voor de televisie om ‘First Dates’ terug te kijken. Ook de vrijdagavond lijkt opeens een stuk langer te duren en er is zelfs tijd voor een bad. DJ-Pillow draait de beste plaat ever. Silent disco zonder headphones bevalt je ook wel. Café de Bedstee, volgende keer neem ik mijn date er mee naartoe. Het enige feestje waarna je niet met hoofdpijn wakker wordt!

Heb je schijt aan je zaterdag? Lees dan deze blog over de do’s en dont’s op een afterparty..

About the author:
Has 64 Articles

Uiteraard is dit schrijfsel weer uit de pen van Catherina gekomen! Na haar ode aan Amsterdam is onze nieuwe OURGROUND telg over haar passie ‘vreten’ gaan pennen en schreef ze de mega hit: de Amsterdamse superficial succesformule. Ze schrijft met een gezonde dosis liefde en toewijding, voor OURGROUND maar ook op haar eigen blog: www.thewritersblog.com. We zijn blij en vereerd met deze top aanwinst in het team!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top